FAQ – Flytende D3 - RenMSM
17230
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17230,theme-bridge,bridge-core-3.1.8,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Her kan du finne svar på ofte stilte spørsmål, og andre ting du kanskje lurer på om flytende vegansk D3.

 

D3 til spedbarn

 

I Mattilsynets regelverk er 1 år den laveste alderen nevnt for tilskudd med D-vitamin. Fordi vi forholder oss til Mattilsynets regelverk har vi ikke nevnt noen anbefalt døgndose til barn under 1 år på vår etikett.

 

Selv om det ikke er nevnt i Mattilsynets regelverk, så har Helsedirektoratets anbefalinger for D3 til spedbarn. Dette gjelder kun Tran og flytende D3-tilskudd. Helsedirektoratet anbefaler 10 μg til alle barn fra de er 4 uker gamle.

 

Vår Flytende D3 har 4 μg pr dråpe, så da kan man bruke 2 dråper (8 μg) til spedbarn.

 

Er det ikke bare D2 som finnes i planteriket?

 

Det var vanlig å tro, helt frem til for noen år siden, at kun D2 finnes i planteriket. Da kun i små mengder. Studier som har sammenlignet effekten av D2 vs. D3, viser at det er så og si umulig å få nok D2 fra planteriket til at det har noe effekt på D-vitamin nivåene i kroppen. Selv i megadoser kan ikke D2 måle seg med D3 i effektivitet. Det finnes ingen forsvarlig grunn til å bruke D2 i kosttilskudd eller berikede matvarer.

 

D2 er svært enkelt og billig å produsere, og har derfor blitt populært i mange D-vitamin berikede matvarer og kosttilskudd. Det er ganske synd, fordi D2 fungerer ikke som kosttilskudd. Når man tar kosttilskudd (eller matvarer) med D2, så får man ikke økt D-vitamin verdiene i blod.

 

I starten av 2000-tallet ble det oppdaget at det finnes D3 i planteriket også, f.eks. i lav. I Norge har man sett at reinsdyr ikke har D-vitamin mangel, og det regner man med er fordi de spiser lav.

 

I vår flytende D3 bruker vi Vitashine D3, som er et kvalitetsmerke for D3 laget fra lav og fungerer faktisk. Folk som tar dette får økte D-vitamin verdier, på akkurat samme nivå som de som tar D3 laget av lanolin.