Livsviktig sammenheng mellom sollys, svovel, D-vitamin og kolesterol - RenMSM
16600
post-template-default,single,single-post,postid-16600,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.8,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Livsviktig sammenheng mellom sollys, svovel, D-vitamin og kolesterol

Alle vet at solen er viktig for at vi skal produsere D-vitamin i huden, men det ikke alle vet er at flere andre helsebringende stoffer produseres i huden når den eksponeres for sol og ett av disse stoffene har med både kolesterol og svovel å gjøre.

Kolesterolsulfat kalles det. Når solen skinner på huden bindes kolesterol til svovel. Og dette er hele nøkkelen til hvordan kolesterol kan benyttes i kroppen.

Svovelet gjør nemlig kolesterolet vannløselig. Det er først når kolesterolet er bundet til sulfat at det kan transporteres rundt i blodet, igjennom celleveggen, og inn til de cellene som trenger det. Når det er lite svovel tilgjengelig blir mer av kolesterolet tilbøyelig til å klumpe seg sammen og henge seg fast i åreveggene.

Dette betyr at sollys ikke bare er en kilde til d-vitamin, men også en måte å få nytte av svovel. Og det kan bidra til å hindre at det farlige kolesterolet hoper seg opp i blodårene.

Den formen for D-vitamin som produseres når vi eksponeres for sol kalles Vitamin-D3 sulfat. D-vitamin er fettløselig når vi får det i form av kosttilskudd, men når det blir bundet til sulfat blir det vannløselig og kan transporteres rundt i kroppen.

Dette betyr at sollys virkelig ikke kan erstattes av d-vitamin tilskudd.

Stephanie Seneff sier: «You see it’s the sulfate that gets produced in the skin upon sunlight exposure that protects the immune system, and blood levels of vitamin D merely reflect (indirectly) a measure of sunlight exposure.»

Og: «It seems that the body can’t convert D3 supplements into D3 sulfate. The sulfate form of vitamin D is what offers protection from cancer, strengthens the immune system, offers cardiovascular health, helps the brain and lessens depression.

In truth, it appears, all the effects of vitamin D are really from vitamin D sulfate.»

Svovel er ikke vanlig å ha underskudd på, men det begynner å bli mer og mer anerkjent at det også kan være et problem for mange. Spesielt for de som lever på et kosthold med overvekt av karbohydrater, altså et typisk «dårlig vestlig kosthold». Eller de som ikke spiser kjøtt.

Om du er en av de som har begynt å bruke MSM som kosttilskudd igjen, nyt alt du kan av solen i det som er igjen av sommeren! Ikke fordi du skal få produsert mer d-vitamin, men fordi du får produsert mer kolesterolsulfat.

Kilde: http://www.naturalhealth365.com/vitamin_d/sunshine.html

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.