FAQ – Spørsmål og svar - RenMSM
16083
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16083,theme-bridge,bridge-core-3.1.8,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Her kan du finne svar på ofte stilte spørsmål, og andre ting du kanskje lurer på om MSM og våre produkter.

 

Vanlige spørsmål:

 

Hvordan produseres MSM?

– Tidligere ble OptiMSM laget av råvarer fra furu. Siden 2010 har det dessverre ikke vært mulig å få tak i MSM laget av lignin fra furutrær. Fordi etterspørselen økte ble det ikke lenger mulig eller bærekraftig å lage råvarene på denne måten. Fabrikken måtte flytte og der lager de det på den vanlige måten; fra naturgass. Les mer her…

 

Er ikke svovel farlig?

– Nei, ikke når det kommer i organisk form som vi finner i MSM, eller i matvarer som kjøtt, egg, løk, osv. Svovel er et av de mest anvendelige mineraler som finnes i naturen. Derfor finnes svovel både i livsfarlige forbindelser og i livsnødvendige forbindelser. Svovel er det tredje mineralet vi har mest av i kroppen, etter Kalsium og Fosfor. Svovel er også et essensielt mineral. Det betyr at vi trenger det for å overleve, og at vi trenger å få det tilført gjennom kosten. Svovelmangel er ikke vanlig, men det kan forekomme. Det er vanligst blant eldre og vegetarianere, men også blant mennesker med kroniske tarmbetennelser eller andre betennelsestilstander. Kroppens svovel lager er den svovelholdige antioksidanten glutation. Organisk svovel er ikke farlig og vi kan ha mye glede i å legge mer merke til svovel som et essensielt mineral.

 

Tar det lang tid før man kjenner resultater?

– Vi anbefaler at man bruker MSM som beskrevet på etiketten i minimum 2 måneder før man avgjør om det er noe man trenger å fortsette med. MSM er helt ufarlig og kan gå inn som ditt daglig tilskudd resten av livet. I perioder hvor du vet kroppen blir mer utfordret med stress og skader så kan det være spesielt lurt å ta MSM.

 

Hvorfor tar det tid før man kjenner resultater?

– Det har blitt vist i studier at man kan legge merke til resultater allerede etter noen dager. Men det er veldig individuelt og avhengig av hvor store doser man tar. Noen opplever en umiddelbar effekt, noen legger ikke merke til noe før de har brukt det noen dager, andre må ta det i flere uker før de legger merke til noe. Dette er helt naturlig siden mennesker er forskjellige og har forskjellig utgangspunkt.

 

Hvor kommer gelatinet i kapslene fra?

– Vi bruker vegetabilske kapsler fra plantebasert cellulose.

 

Er det andre stoffer i produktet?

– I produkjonen er det blitt brukt silisium dioksid som teknisk hjelpemiddel for å få pulveret igjennom kapselmaskinen. Det er snakk om svært lite. Kun 0,1%. Det er også brukt magnesiumsterat, som er et helt nøytralt stoff fabrikken bruker for å få pulveret igjennom kapselmaskinene.

 

Hva er renhetsgraden i forhold til andre metaller som arsenikk og kvikksølv?

– Vår MSM er det reneste på markedet fordi det produseres med “destillering”. I produksjonen destilleres råvaren 4 ganger og vi får et 100% rent produkt som du kan være helt trygg på er uten tungmetaller eller andre urenheter. Man er mindre trygg med MSM produkter som er produsert med “krystallisering”.

 

Hvor lenge er det holdbart?

– Siden det er et så rent produkt er holdbarheten svært lang. Det står 2 år på etiketten fordi det er hva man regner som kapselens holdbarhet.

 

Kan man bruke MSM som selges til hester?

– Hesters MSM er ofte produsert med krystallisering og under mindre krav til renhet i både produksjon og ferdig produkt. Vi vil anbefale at man bruker så trygge og rene MSM produkter som mulig til mennesker. Vår MSM er den reneste på markedet og er produsert for mennesker.

 

Hvorfor får man ikke lov til å ta like høye doser i Norge som i Sverige?

– Døgndosen på vår MSM er basert på avgjørelsen fra Legemiddelverket. Høyere doser har en effekt i kroppen og vil dermed gå under legemiddellovgivning. Vi ønsker å tilby MSM som kosttilskudd for å gi den Norske befolkningen flere valgmuligheter når de skal ta vare på sin egen helse. Det står “Daglig dose må ikke overskrides” på etiketten i henhold til lovgivning og for at vår MSM aldri skal misforstås hverken av forbrukere eller myndigheter som et legemiddel.

 

Kan man kjøpe MSM fra utlandet?

– Råstoffet MSM er fortsatt å regne som et legemiddel dersom det er ment til mennesker, uansett om det kjøpes i Sverige eller i utenlandske nettbutikker. Import av MSM vil falle inn under legemiddellovgivning i alle tilfeller. Vår MSM er tillatt som kosttilskudd i Norge så lenge angitte døgndoser ikke overskrides. Om man ønsker å handle MSM til medisinsk bruk må det gjøres i samarbeid med lege.

 

Kan man få i seg for mye MSM?

– Vi anbefaler å følge etikettens angitte døgndose. MSM regnes som et ikke-toksisk stoff som er like trygt som vann. Man kan selvfølgelig få i seg for mye, akkurat som man kan med vann. Men man må innta flere hundre ganger anbefalt daglig dose hver dag før det kan begynne å gi symptomer.

 

Har MSM noe med sulfitt å gjøre?

– MSM er en organisk og naturlig svovelkilde som kroppen lett kan nyttiggjøre seg. Sulfitt brukes som et tilsetningsstoff i mat og drikke for å hindre bruning, et stoff som noen kan reagere allergisk på. Noen mener denne allergien kommer av mangel på molybden som er viktig for omdanning av sulfitt til sulfat. MSM har ingen ting med sulfitt å gjøre, er ikke allergifremkallende og studier viser at MSM virker positivt ved allergitilstander. Denne artikkelen forklarer mye om hvorfor sulfitt-allergi egentlig ikke er en svovel-allergi.

 

Kan man kombinere MSM med andre kosttilskudd?

– MSM kan kombineres med alt du vil. Det er kjent fra tidligere at MSM i kombinasjon med C-vitamin er nyttig fordi C-vitamin hjelper på opptaket av MSM. Men MSM er svært lett opptakelig i utgangspunktet så det er ikke nødvendig. Studier viser at MSM er spesielt bra i kombinasjon med glukosamin. Det begynner også å komme studier som viser at det er nyttig å kombinere MSM med urter og amminosyrer. Det finnes allerede studier som viser at MSM i kombinasjon med medisiner, spesielt smertestillende medisiner, gjør at man får mindre bivirkninger fra medisinene. Det er forøvrig ikke blitt rapportert legemiddelinteraksjoner på MSM. Selv etter 30 år på helsekostmarkedet i EU og USA.

 

Har MSM dokumentert effekt?

– MSM har blitt brukt som kosttilskudd verden over i mer enn 30 år. Det har blitt gjort mye forskning på MSM som viser en tydelig dokumentert effekt som kosttilskudd.

 

Har det noe å si om man tar det før eller etter mat?

– Det har lite å si om man tar det til mat eller utenom måltider. Det viktigste er at man tar det hver dag.

 

Hvor god kontroll har dere på MSM pulveret dere kjøper?

– Vi har komplett sporbarhet på våre produkter fra råvarer til pakking til distribusjon ut til kunder.

 

Hvordan kontrollerer dere MSM?

– Vår hovedprodusent benytter seg av et tredjeparts analysefirma ved hver eneste produksjon. I tillegg har Bergstrom Nutrition i USA en helt egen fabrikk hvor de kun produserer MSM. Ingen andre produkter! Dette sikrer at det ikke blir noen mulighet til forurensninger. Vi anser vårt produkt som så sikkert og trygt som det går an å få det.

 

Hva er forskjellen på destillert MSM og krystallisert MSM?

– Med destillert MSM er du helt trygg på at det ikke er noen urenheter i produktet. Med krystallinsk MSM er man mindre trygg. Det finnes MSM produsenter som tilbyr MSM av god kvalitet, men man har større sjanse for å treffe på urene MSM produkter når de er produsert ved krystallisering. Det er en billigere og enklere produksjonsmetode. Det er kun noen få produsenter i verden (USA og Canada) som bruker destillering som produksjonsmetode og du kan derfor være helt trygg på at du får et 100% rent produkt av ypperste kvalitet.

 

Hvilke matvarer finner man MSM i?

– MSM er et natulig og organisk svovelstoff som finnes alle celler i planter og dyr, og over alt ellers i naturen. Av matvarer finner man mye i f.eks. upasteurisert melk og kaffe.

 

Er MSM trygt å innta for allergikere?

– I de 30 årene MSM har blitt brukt som kosttilskudd over hele verden har det aldri vært rapportert noen allergiske reaksjoner. Man har heller sett i forskning at MSM hjelper mot allergier.

 

Kan gravide og ammende benytte MSM?

– MSM har ingen toksistitet som kosttilskudd og ansees som helt trygt å bruke både for gravide og ammende.

 

Kan barn bruke MSM?

– Barn kan også bruke MSM, men da vil vi anbefale å justere dosen til kroppsvekten. I følge det norske regelverket blir det aktuelt å bruke 20mg/kg (ellers i verden bruker de opptil det dobbelte). Et barn på 20kg vil da kunne ta 400mg, som er ca. 1 tablett eller tuppen av en ts.

 

Kan man være sikker på at MSM produktene deres er rene og fri for forurensing og tungmetaller?

– Ja det kan du værte helt sikker på. Produsenten tar analyser av hver eneste råvareproduksjon, både egne analyser og av et tredjeparts uavhengig laboratorium.