MSM - RenMSM
15872
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15872,theme-bridge,bridge-core-3.1.9,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.6.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.8,vc_responsive
RenMSMTabletter Produkt

MSM

  • MSM tilfører kroppen organisk svovel, som blant annet benyttes til å produsere den viktigste antioksidanten glutation. Med økt tilgang på glutation, får vi økt antioksidantbeskyttelse og restitusjonsevne.
  • Svovel er et essensielt mineral, på samme måte som magnesium og kalsium. Mange kaller svovel «det glemte mineralet», fordi det så sjelden nevnes sammen med de andre essensielle mineralene.
  • MSM er lett opptakelig, helt trygt å bruke, og kan benyttes rutinemessig som ditt daglige kosttilskudd. Dette er spesielt gunstig i perioder med store anstrengelser, eller etter treningsøkter hvor kroppen utsettes for oksidativt stress.
  • MSM er mest kjent for å være godt for ømme og stive muskler og ledd, fordi svovel er viktig for fornyelse og vedlikehold av brusk og bindevev.
  • MSM er også kjent for å være godt for hud, hår og negler, siden svovel er en viktig bestanddel av proteinet keratin. Mange kaller det derfor «skjønnhetsmineralet».
  • MSM er i tillegg godt for mage og tarm, siden svovel benyttes til vedlikehold og fornyelse av tarmens slimhinner.

 

OM MSM I NORGE

Norge har siden 2004 vært det eneste landet i Europa hvor MSM ikke har vært lov å selge som kosttilskudd. Det har vært et frustrasjonselement i markedet siden MSM selges fritt som ett av de viktigstes helsekost produktene i bl.a. Sverige og andre europeiske land.

Vi mener MSM fortjener å være tilgjengelig som kosttilskudd på like linje med f.eks. Omega-3 (som er legemiddel ved daglig inntak over 3 gram) og C-vitamin (som er legemiddel ved daglig inntak over 200 mg).

I slutten av 2014 ble produktet Ren MSM mulig å selge som kosttilskudd igjen i Norge. Etter 10 års fravær er endelig MSM tilgjengelig igjen.

 

HVA ER MSM?

MSM (metylsulfonylmetan) er en naturlig og organisk svovelkilde. Det finnes over alt på planeten. I havet, lufta, planter, trær, dyr og mennesker. Alle cellene har svovel, og MSM er en av mange organiske forbindelser som svovel inngår i. Svovel er bland topp 10 grunnstoffer som kroppen er bygd opp av, sammen med oksygen, karbon og hydrogen. Av mineraler er svovel blandt topp 3 etter fosfor og kalsium. Mennesker har det minste svovel-lageret av alle dyrearter og vi kan raskt bli underernærte på svovel om vi spiser lite proteiner, har sykdommer, tar medisiner eller gjør aktiviteter som bruker opp svovel-lageret vårt.

Fordelen med MSM som kosttilskudd er at det er eksepsjonelt lett opptakelig for kroppen, det luker og smaker lite, har ingen bivirkninger, er ikke allergifremkallende, og det gir ingen lukt fra kroppen slik som andre svovelholdige matvarer eller produkter kan gjøre.

 

KROPPEN TRENGER MYE SVOVEL

MSM er biologisk, lettopptakelig og lett tilgjengelig svovel med mange viktige egenskaper i kroppen og for vår helse.  Så viktig er MSM at det har blitt skrevet flere bøker om helseeffektene. Mange mener oppdagelsen av MSM er det viktigste som har skjedd i vår del av forrige århundre. Andre mener det er “det glemte mineralet” siden det ikke har fått plass sammen med andre mineraler som f.eks. kalsium og magnesium, men åpenbart har mange like viktige oppgaver i kroppen.

 

TRENGER JEG MSM?

Alle som er interessert i å forbedre sin egen helse kan ha glede av MSM. Idrettsutøvere, fitness entusiaster og mosjonister har spesielt glede av den økte restitusjonsevnen MSM kan gi etter trening. Alle som ønsker økt evne til restitusjon, om det er fra trening eller harde påkjenneinger fra livsstil eller andre problemer kan ha glede av å tilføre MSM som sitt daglige kosttilskudd. Man har også sett at visse dietter, spesielt de med lite kjøtt eller mye fastfood, gir et underskudd av svovel i kroppen som MSM kan bygge opp igjen.

For vegetarianere kan MSM være et like viktig kosttilskudd som B12. For eldre kan også MSM være et viktig kosttilskudd fordi vi får mindre svovel tilgjengelig i kroppen jo eldre vi blir.

Man kan kort fortalt si at de som kan ha nytte av MSM som kosttilskudd er tilstander hvor svovel-lagrene tømmes raskere enn de fylles opp. Enten gjennom lite svovelholdige matvarer i hverdagskosten. Eller gjennom tilstander som krever en stor gjennomstrømning av svovel i kroppen.

Eksempelvis kan forskjellige typer betennelser kan være tilstander hvor kroppen forbruker en stor mengde svovel. Betennelser i tarmen, f.eks. ved IBS, krever mer svovel enn normalt. Men også betennelser fra skader. Eller betennelser i ledd. MSM er ikke betennelsesdempende, men det kan brukes til å holde svovelnivået i kroppen oppe på normalt nivå slik at vi unngår tilstander som følger av underskudd på svovel.

Selv om mange produsenter vil kalle MSM for “mirakel mineralet” er det ingen mirakler involvert. Bare fysiologi. For å få resultater må MSM benyttes over tid. MSM er og blir et kosttilskudd som kun skal brukes som et “tilskudd” til andre livsstilstiltak som balansert kosthold, trening og stressreduksjon.

MSM gir kroppen mer lett tilgjengelig svovel som den bruker til å lage antioksidanter, amminosyrer, kollagen og enzymer i situasjoner hvor kroppen trenger ekstra mye av dette.

 

MSM ER BYGGESTEN FOR DEN VIKTIGSTE ANTIOKSIDANTEN: GLUTATION

MSM er spesielt viktig som byggesten i kroppens fremste beskyttelsessystem: antioksidanter. Antioksidanter beskytter oss mot aldring og tæring. Om kroppen ikke har nok byggestener til å lage antioksidanter får den heller ikke nok antioksidanter til å beskytte kroppen. Den viktigste og mest omfattende antioksidanten i kroppen er en svovel-basert antioksidant, kalt glutation.

Menneskekroppen får vanligvis sine byggestener fra maten vi spiser. Og svovel er spesielt tilgjengelig i kjøtt, melk (upasteurisert) og egg. Om ditt kostold inneholder lite kjøtt kan det føre til at kroppen har mindre svovel tilgjengelig.

Aldring har også vist seg å være assosiert med mangel på svovel og selve aldringsprosessen i cellene skjer mye på grunn av at det er færre antioksidanter tilgjengelig. Jo eldre man er, jo mer antioksidanter treger man. Og da trenger man også mer svovel til å lage antioksidantene med, noe daglig tilskudd av MSM kan gi.

I tillegg bidrar vår moderne livsstil til økt antioksidantaktivitet. Stress, stillesitting, sukkerholdig mat, raffinert mat, og livsstilssykdommer som overvekt, diabetes, hjerte/kar problemer, m.m. har vist seg gjennom mange studier å være assosiert med økt produksjon av reaktive oksidanter, og krever derfor en stor mengde