Svovel gir effekt på ledd - RenMSM
16617
post-template-default,single,single-post,postid-16617,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.9,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.6.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.8,vc_responsive

Svovel gir effekt på ledd

Glukosamin er det viktigste tilskuddet i Norge for mennesker som vil bruke kosttilskudd mot leddplager, men det viser seg at svovel er viktigere. Forskning har vist at glukosaminsulfat er den formen som er mest effektiv. Lenge har man trodd at det var glukosaminet som ga effekten, men det viser seg at glukosamin ikke taes opp i noen særlig grad. Svovelet derimot, det taes opp. Og svovel har effekt på leddplager. Svovel får man også i MSM.

I denne artikkelen står det at ved inntak av 1500mg glukosaminsulfat får man i seg 325mg sulfat. Det tilsvarer ca. 20%. I MSM har vi 34% svovel.

Denne artikkelen nevner at glukosaminsulfat gir økt svovel. Den nevner interessant nok at svovel synker med 9,3% etter bare 3 timer uten mat. Og hvis man inntar 75g glukose (sukker) så synker den dobbelt så mye (19%). Sukker gjør altså at svovel-lagrenen i kroppen reduseres.

Med svovelholdige tilskudd, f.eks. MSM, så får man nøytralisert svovelreduksjonen.

Changes in serum levels of glucosamine and sulphate after ingestion of glucosamine sulphate with and without simultaneous ingestion of glucose

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1994308/

«Suggestions have been made that the sulphate of glucosamine sulphate might have a positive clinical effect on cartilage as a result of an increase in circulating levels after its ingestion.6 7 This may be particularly pertinent because we previously described8 a 9.3% mean decrease of sulphate levels after three hours of fasting by 14 experimental subjects, with a doubling of this mean decrease to 18.9% by the concomitant ingestion of 75 g glucose.»

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.