Underskudd på svovel gir uttørkning av leddvev
16619
post-template-default,single,single-post,postid-16619,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.6,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Underskudd på svovel gir uttørkning av leddvev

Denne studien fra 1990 viser at det er tilgangen på svovel som avgjør leddenes degenerering (artrose). Når svovel mengden synker med en tredjedel, synker også produksjonen av glukosaminoglukaner (GAG) med 33%. GAG er stoffer som tiltrekker seg vann og er viktig for å smøre ledd og virke støtabsorberende.

Denne studien viser altså at det ikke nødvendigvis er Glukosamin, Hyaluronsyre, eller Kondriotin som gir bedring på ledd, men det faktum at de øker tilgjengeligheten på svovel. Som kroppen bruker til å produsere sin egen glukosamin, hyaluronsyre og kondriotin.

Siden MSM er et svært lite molekyl som har nærmest 100% biotilgjenglighet og distribueres ut i hele kroppen, inkludert hjernen, i løpet av 1-2 timer, er sannsynligvis MSM ett av de beste tilskuddene vi har for å øke tilgjengeligheten på svovel.

Det er interessant å legge merke til at svovel-mangel er et viktig utgangspunkt for artrose. Og en av de viktigste medisinene som brukes ved artrose, Paracet, er kjent for å trekke svovel ut av kroppen. Det virker mot sin hensikt.

High susceptibility of human articular cartilage glycosaminoglycan synthesis to changes in inorganic sulfate availability.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2355296

The effect of sulfate concentration in the medium on glycosaminoglycan synthesis in articular cartilage of five different species was examined in relation to the physiological serum sulfate concentration in these species. Only the rate of sulfated glycosaminoglycan synthesis in human articular cartilage was sensitive to small deviations from the physiological sulfate concentration. A reduction in the sulfate concentration from 0.3 mM (physiological) to 0.2 mM resulted in a 33% reduction in glycosaminoglycan synthesis. In addition, we studied the effect of arthritic and «osteoarthritic» alterations in murine cartilage on the dependence of glycosaminoglycan synthesis on low sulfate concentrations. Arthritic and «osteoarthritic» cartilage had a similar dependence on the sulfate concentration in the medium as normal cartilage. Glycosaminoglycan synthesis in human articular cartilage appears to be very sensitive to the potential sulfate-depleting effects of drugs used in the treatment of rheumatoid arthritis and osteoarthritis.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.