Om naturlig innhold av K2 i ost - RenMSM
16969
post-template-default,single,single-post,postid-16969,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.8,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Om naturlig innhold av K2 i ost

Denne nye studien har analysert K2 som finnes naturlig i forskjellige oster.

Menaquinone Content of Cheese. (C.Vermeer et.al. 2018)

http://www.mdpi.com/2072-6643/10/4/446/htm 

Her har alle variantene av K2 blitt analysert, fra MK-1 til MK-10. K2 som finnes i vår Flytende K2 med D3 er MK-7 varianten. Dette er den som har mest å bidra med av alle variantene, men vi vil fremheve at alle er viktige. Og selv om du tar tilskudd av K2 kav vi anbefale at du spiser K-vitamin rik mat, som f.eks. oster, fordi der får du hele spekteret av K2.

Natto er den matvaren med mest innhold av MK-7 varianten av K2, med hele 9965 ng/g.

Hvis vi ser på innhold av MK-7 i oster, så er det Müster ost fra Frankrike som har mest, med 83,7 ng/g. Til sammenligning har Norvegia 13,3 ng/g MK-7.

Det betyr at vi må spise 15 kg Norvegia for å få i oss tilnærmet samme døgndose MK-7 som i vår Flytende K2, som er 200ug.

K2 har mye å gi for helsen, og er helt trygt i langt større doser enn 200ug. Vitenskapskomiteen har nylig kommet frem til at 1000ug er trygt, og da er det basert på en solid sikkerhetsmargin. Det betyr at det i realiteten er trygt i langt større doser også. Når det gjelder vitaminer og mineraler så vil vi noen ganger ha mer enn bare akkurat nok. Myndighetenes anbefalinger er basert på gjennomsnittet i befolkningen og hva man trenger for å unngå mangel, men vi som er interessert i kosttilskudd vil gjerne mer enn bare «unngå mangel». Vi vil ha bedre helse!

Når det er snakk om trygge tilskudd som K2, vil vi anbefale å ta mellom 100-200ug daglig. Da er du garantert å få nok K2 til alle deler av kroppen som trenger det.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.